Site Overlay

Меню

Да приготвяме пълноценно и разнообразно меню за нашите деца!

Това е мисията ни и всеки ден я реализираме…

Именно пълноценното и разнообразно хранене осигурява богатия набор от хранителни вещества, задоволяващи потребностите на растящия детски организъм. То е важно за всички нас, но крайно необходимо за децата в най-ранна възраст.  

В Детска кухня Лакомчо приготвяме дневно меню, което включва супа*, две основни ястия* и десерт*.

Приготвяйки четири ястия* на ден, осигуряваме пълноценно и разнообразно хранене, съобразено с нуждите на подрастващите. В менюто ни включваме баланс от традиционни български ястия и съвременни рецепти. Сред съставките ни присъстват както културите, консумирани в региона ни от векове, така и суперхраните, познати ни отскоро.

Препоръчваме, заедно с приготвените от нас ястия, в дневното меню на децата да се включват пресни сезонни плодове** и зеленчуци**.

Менюто ни е изготвено от експерти с богат опит в областта на детското хранене. То е съобразено с препоръките на Министерство на здравеопазването и Световна здравна организация.

С видовете пакети и цените им, може да се запознаете тук.

Контактите ни може да намерите тук.

*За определяне грамажите на ястията в стандартния ни пакет, са спазени разпоредбите на действащото законодателство в Р. България, както и Сборник рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца до 3-годишна възраст.

**В случай, че пресните плодове и зеленчуци са въведени в менюто или детето е на етап от захранването, подходящ за въвеждане.