Site Overlay

Меню

Пълноценното и разнообразно хранене осигурява богатия набор от хранителни вещества, задоволяващи потребностите на растящия детски организъм. Приготвяйки четири ястия* на ден, осигуряваме пълноценно и разнообразно хранене, съобразено с нуждите на подрастващите.

В Детска кухня Лакомчо приготвяме 4-степенно дневно меню, което включва супа*, две основни ястия* и десерт*.

В менюто включваме баланс от традиционни български ястия и съвременни рецепти. Сред съставките на ястията ни присъстват културите, консумирани в региона ни от векове и суперхраните, познати ни отскоро.

Препоръчваме, заедно с приготвените от нас ястия, в дневното меню на децата да се включват пресни сезонни плодове** и зеленчуци**.

Менюто ни е изготвено от експерти с богат опит в областта на детското хранене. То е съобразено с препоръките на Министерство на здравеопазването и Световна здравна организация.

С видовете пакети и цените им, може да се запознаете тук.

Контактите ни може да намерите тук.

*Ястията са предназначени за обяд – супа + основно ястие 1ви вид; десерт/следобедна закуска и вечеря – основно ястие 2ри вид, съхранени в хладилник веднага след получаването. За определяне грамажите на ястията в 4-степенното ни меню, са спазени разпоредбите на действащото законодателство в Р. България, както и Сборник рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца до 3-годишна възраст.

**В случай, че пресните плодове и зеленчуци са въведени в менюто или детето е на етап от захранването, подходящ за въвеждане.